Werkwijze

Er bestaan twee verschillende dakconstructies;

De gesloten constructie

In de meeste gevallen passen we de gesloten constructie toe: het schroefdak. Het riet schroeven we daarbij op een gesloten ondergrond. Omdat eventueel vuur geen zuurstof van onderaf krijgt, gaat het riet hooguit smeulen. Daarmee is het schroefdak relatief brandveilig. Om de vereiste isolatiewaarde te bereiken, kan het rietpakket aangebracht worden op isolatiepanelen.          

De open constructie

Het riet binden we op rietlatten. In principe blijft het riet zo van binnenuit zichtbaar. Het is een eeuwenoude constructie, met als nadelen de brandgevaarlijkheid en de beperkte isolatiewaarde. Om aan de vereiste isolatiewaarde (RC-waarde 3) te voldoen, wordt de traditionele constructie meestal vanaf de binnenzijde afgewerkt met isolatiepanelen.
Deze twee verschillende constructies kunnen wij uiteraard allebei uitvoeren.


Ons bedrijf is al sinds 2000 actief in advies, onderhoud, het realiseren van rieten daken en heeft alle kennis in huis over de onderconstructie van het rieten dak, wat heel belangrijk is voor de levensduur van het dak.                                                                                                                                          

Wij werken met een vast vakbekwaam team die al jarenlang op elkaar zijn ingespeeld. Wij zijn erg gericht op een goed stuk kwalititatief dak af te leveren en zijn daarin dan ook uiterst kritisch. Dat kun je o.a.terug zien in: onze persoonlijke benadering naar de klant en ook luisteren naar jullie wensen; Het zelf uitzoeken bij de riethandelaar naar eerstekwaliteitsriet; we beoordelen de onderconstructie voordat het riet wordt verwerkt, soms door middel van een thermografische camera; het tot in detail afleveren van een knap staaltje vakwerk.

 

Rietdekkers van grote hoogte!

Stuur ons een e-mail of bel ons 06 51806202!